4 Naslovna

Večeras, na hercegnovskoj tvrđavi Španjola, izložbom većeg broja radova umetnika, zatvara se Arstist in Residence Španjola Fest 2018. Učesnici Kolonije su učestvovali u predavanjima, umetničkim radionicama, timskom i pojedinačnom radu, a sve u cilju da zajedno sa organizatorima iz NVO Sinergija pokažu da Španjola može da zasluži novu namenu i postane umetnička rezidencija.

Na kraju trećeg Artist in Residence programa, Ana Bulatović, programski direktor istakla je:

– Ove godine ugostili smo umetnike iz Makedonije, Srbije i Crne Gore i oni su fascinirani Španjolom, najlepšim pogledom na Bokokotorski zaliv, predivnim vremenom i svojom sinergijom pokazali da Španjola treba da bude umetnička rezidencija i prostor za kreativne sadržaje. Sada je na nama Novljanima, pre svega onima koji vide i žive život drugačije, učestvuju u njemu i žele dobro svom gradu, da oživimo Španjolu. To je naša misija – da Španjola zasluži naziv Rezidencija umjetnosti u Herceg Novom.

Program Artist in Residence već nekoliko godina okuplja umetnike iz regiona, koji borave, rade, umetnički se izražavaju na tvrđavi u eko-kampu.

 

Pretraga