7 Naslovna

Evropska banka za obnovu i razvoj zvanično je najavila početak novog Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji koji, će domaćinstvima obezbediti kredite za poboljšanje energetske efikasnosti. Finansijski podsticaji i tehnička podrška investicijama u zelene tehnologije obezbeđuju se iz sredstava Evropske unije (EU), Saveznog Ministarstva finansija Republike Austrije (BMF) i Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan (EWBJF) u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Tim povodom, kao početak programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji, u hotelu Hyatt Regence 26.9. organizuje se velika konferencija na kojoj će nastupiti vodeći ljudi EBRD-a, šef Delegacije EU u Srbiji, ministri Antić, Mihajilović, Trivan. Učesnici konferencije su najviši predstavnici EBRD-a i gore navedenih partnerskih organizacija, ambasadori zemalja EU, visoki predstavnici Vlade Srbije i resornih ministarstava, Privredne komore Srbije, gradonačelnici velikog broja gradova, bankari i direktori preduzeća koji imaju energetski efikasne proizvode, koji će se građanima Srbije ponuditi tokom ove kampanje.

Agencija P.R.A. će za svog klijenta EBRD organizovati PR i promotivne aktivnosti, medijsku kampanju, kao i svu tehničku podršku oko ovog značajnog događaja.

GEFF kreditna linija u Srbiji deo je GEFF programa za Zapadni Balkan, u ukupnom iznosu od 85 miliona evra koji se implementira u okviru Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan (REEP Plus). Za više informacija, posetite http://www.ebrdgeff.com/serbia

Pretraga