3 Naslovna

NVO SINERGIJA
ARTIST IN RESIDENCE
ŠPANJOLA 2018

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Herceg Novi, 16.09.2018. Danas na Španjoli počinje sedmodnevni program Arstist in Residence Španjola 2018. Od danas pa do 23. septembra, mladi umetnici iz regiona baviće se aktivacijom i revitalizacijom tvrđave Španjola sa ciljem da kroz svoj praktičan rad i kreativnu ekspresiju pokažu da Španjola može da zasluži novu namenu i postane umetnička rezidencija.

Nevladina organizacija Sinergija, na čelu sa Anom Bulatović, programskim direktorom Artist in Residence, u ovom projektu sarađivaće sa umetnicima.

Poslednjeg dana radionice, u subotu 22. septembra u 20h, za javnost će biti otvorena izložba radova, na kojima su umetnici radili u toku svog boravka na tvrđavi.

– Tim Španjola kroz ovaj projekat ima u interesu da tvrđavi da novo ruho, a Španjola Festival je nastao iz ideje da se odbrani kulturna zaostavština od privatizacije i da jedna od naših najznačajnijih vrednosti u Herceg Novom ostane u rukama naroda. Ovaj projekat je podjednako kulturni, edukativni, umettnički i ekološki, ali baziran na čuvanju naših vrednosti, kulturne i istorijske baštine. To je projekat koji jednako promoviše nauku, arhitekturu i urbanizam, ali i druge oblasti – turizam, ekologiju, umetnost i istoriju. I ono što je verovatno najznačajnije jeste program za mlade i njihovu budućnost, istakao je Vuk Čvoro, osnivač Sinergije.

Agencija P.R.A. je, kao strateški partner Sinergije, realizovala PR aktivnosti i sve aktivnosti odnosa sa medijima Artist in Residence programa.

Pretraga