Duk Mural

Prošlog vikenda, 8. i 9. juna održan je četvrti po redu festival Dani urbane kulture na obali Morave, u Čačku.

Muzički program Festivala je otvorio čačanski bend Četiri osobe. Ramba Amadeusa  i njegov bend Two Winettous je ponela odlična atmosfera na Festivalu, ali i vrlo dobri nastupi kolega. Zanimljivo je da je Rambo, nakon koncerta svog benda, sam izašao na binu i repovao uz Smoke Mardeljana, koji je dodatno podigao atmosferu, a Bad Copy je zabavljao publiku do ranih jutarnjih subotnjih časova.

  

Subotnje veče elektronske muzike je otvorila Tijana Kabić, a nakon nje Marko Nastić koji je pre par nedelja na spektakularan način obeležio dvadeset godina svoje karijere. Ovogodišnji DUK festival je zatvorila Lea Dobričić.

  

 

Tokom vikenda, na preko petnaest lokacija crtalo je dvadeset i pet umetnika, a zidove bazena od ovog vikenda krasi rad nastao u saradnji umetničkih škola iz Čačka i Kraljeva. Najbolji skejteraši i roleraši iz Srbije i regiona održali su svoje, sada već tradicionalno okupljanje i takmičenje. Pored takmičenja u rolerima i skejtu i DUK pijace zanata, umetničkih i drugih ručnih radova i proizvoda mladih Zapadne Srbije, pravo osveženje za sve posetioce ovogodišnjeg DUK-a bile su i dve nove sekcije, DUK kids i plesni okršaj hip hop all style battle, koje su sudeći po posećenosti privukle ogromnu pažnju.

Festival Dani urbane kulture realizovan je u partnerstvu sa agencijom P.R.A., koja je ovogodišnji Festival podigla organizaciono, medjiski, promotivno, kao i sa sportskim centrom Mladost i uz podršku grada Čačka. Organizator Festivala preduzeće Enter već sada ističe da im je cilj da ovo bude centralni festival Zapadne Srbije i pripremaju bogate programe u najavi sledećeg Festivala, ne samo u Čačku, već i u Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Požegi i drugim gradovima Zapadne Srbije.

 

Pretraga