
Klub književnika bio je 19. marta jedan od hiljadu restorana u svetu koji su učestvovali u međunarodnom projektu „Ukusi Francuske“ i to veče svojim gostima ponudili autentični francuski meni.
Ovaj projekat organizovan je u saradnji sa francuskom ambasadom sa idejom da promoviše francusku kuhinju, a selekciju restorana doraslih ovom izazovu izvršila je međunarodna komisija svetskih kuvara. Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro je sa svojim suprugom posetila “Klub književnika“ i podržala ovaj projekat koji slavi francusku gastronomiju.
Francuski specijaliteti pripremani su na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje ovog restorana Ljube Vasića, a glavni specijalitet je bila guščija džigerica koja je na meniju Kluba književnika više od dvadeset godina.
– Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo za Klub književnika. Tajna svih mojih recepata je u jednostavnosti, jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima, istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.
Pored guščije džigerice, kao hladnog i toplog predjela, na meniju su bile i rolnice od smuđa, biftek punjen guščijom džigericom, nekoliko vrsta francuskih sireva i za kraj ovog bogatog obroka – čokoladni sufle kao poslastica.
Isto veče, vodeći ljudi naše prve agencije za odnose sa javnošću P.R.A. proslavili su 23. rođendan agencije uz smeh, šalu i tortu iznenađenja koju im je na poklon dao Klub književnika.